A pincészet borbemutatása
A világ egyik legismertebb szőlőfajtája. Selymes, telt, illatos száraz fehérbor. Részben reduktív, részben újhordós eljárással készül, amely kerekebbé, ízgazdaggá teszi. Így egészül ki a friss, lédús körtére, banánra, ananászra emlékeztető gyümölcsösség a vaníliás, virágos jegyekkel, leheletnyi mineralitással kísérve.
Érlelési információkRészben újhordós (1/4), részben reduktív (3/4) eljárással készült. Az ülepítést követően a must nagyobb része lassan, egyenletesen erjedt a tartályban 16 és 20 fok között. A hordóban érlelt tételnél |
PinceidőFiatalon, frissen esik a legjobban. |
Hol vásárolható meg
In Vino Veritas Borkereskedés, Ezerjó Borszaküzlet, A Hordó, Pampetrics Borkereskedés
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.